3c7d2e6a7873d4e60767398871a47d7c23282228c37944f8e7

March 2, 2016

Kavitacija: dan 1

Drage damice! Danes ste si zaslužile objavo samo v slovenščini. Kot ste lahko včeraj zasledile na moji facebook strani, je bil danes moj prvi tretma nekirurške liposukcije. Odločila sem se, da vam ustrežem pri želji, da bi si želele malo več vpogleda v moje zasebno življenje, tako da sem se kar lotila malo obsežnejše objave.

Kako sem prišla do ideje, da bi šla na nekirurško liposukcijo?
Ko sem bila majhna, sem bila suha kot štangica. Po operaciji žrelnice pa sem se napihnila kot balonček. Moja puberteta je izgledala še malce bolj podkrepljena s čipsi in raznimi dodatki, nad katerimi bi se današnja jaz takrat gladko udarila po licu in stresla iz hlač. Ob vstopu v srednjo šolo sem zaradi stresa veliko kg izgubila in si priborila neko srednjo postavo, na katero sem bila ponosna in zadovoljna ter hvala bogu nikoli zasmehovana (govorim o srednji šoli, v osnovni je bilo precej drugače). Ob stopu v polnoletnost sem zaradi določene bolezni in kostantnega jemanja antibiotikov še več izgubila na obsegu, seveda je k temu pripomogel tudi stres. Nato pa se mi je ob pot prilepila še najbolj smotana akterka te zgodbe, anksioznost. Medikamentozno zdravljenje je sicer 100% učinkovalo, čeprav sem ga rada zavračala, v zahvalo pa mi je skupaj s karmo podelilo še nagrado: dodatnih DVAJSET (20) kilogramov. Fino, ne? Ker v tem času nisem pridno športala (no, po pravici to nisem nikoli počela, sovražim telovadbo!), je moja koža bila vedno bolj mlahave narave.

Kljub vsemu IMAM svoje telo rada, čeprav izgleda smešno. Grajena sem po principu peščene ure, moj pas je za moje pojme preozek, potem pa se širi v nemogočnost. Nikoli pa se nisem odrekla stvari, kot je plavanje, sladoled na morju, ipd. ali pa se zato počutila slabo, ker nisem glistica*, kot so bile druge na plaži. *Izraz glistica je ljubkovalen.

Ko je kavitacija šele postajala modni hit, sem vedela, da si nekoč želim privoščiti nekaj takega, tretma za preoblikovanje telesa. Opazila sem, da se v določenih salonih na Obali že dobro poslužujejo te metode, rezultati pa so neverjetni. Tudi to je bil razlog, da se na kavitacijo malce prej pripravim, zato sem iz prehrane črtala beli sladkor in tako izgubila par kilogramov. Res je, da še nikoli nisem bila v lepotilnem salonu na kakšni tako dragoceni stvari. Priznam, masažo pa sem si nekajkrat le privoščila.


Spremljala sem Facebook stran Beauty salona Jasmina ter se naslajala nad čudovitimi rezultati, ki so jih uporabnice kavitacije delile z nami. Kot da bi vedela je ravno potekala akcija -50% na tretmacije za preoblikovanje telesa in nekaj mi je reklo, da je pravi čas za to: ZDAJ!

Najprej sem se v salonu dogovorila za pregled. Jasmina me je v sobi pregledala ter podala mnenje, da bi se zaenkrat osredotočile na predel trebuha. Za preoblikovanje tega dela telesa pa naj bi bila najbolj primerna prav kavitacija skupaj z limfno drenažo.

Kaj je to kavitacija? Temu lahko rečemo nekirurška liposukcija. S pomočjo UZ razbijemo maščobne obloge v obliko, ki jo lahko telo predela in porabi za energijo, nekaj pa se preko jeter izloči.
Kako? Ko je maščoba razbita, se izlije v medcelično tekočino, kjer se s pomočjo encimov razgradi v glicerol in proste maščobne kisline (kemija, se spomnite?). Glicerol je vodotopen, zato se porabi za energijo, proste maščobe kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo.
Sama kavitacija naj bi bila popolnoma neboleča ter primerna za vse predele, ki se nam večinoma zdijo sporni: stegna, trebuh, zadnjica, pas, boki, hrbet,...


Realno mnenje? Priznam, da sem bila precej napeta, ker nisem vedela kaj pričakovati. Tretma poteka tako, da ležiš na mizi, kozmetičarka pa nanese debelo plast gela na predel, ki si ga izbral,  nato pa z ultrazvočno sondo gladi ter masira izpostavljen predel (sonda je tista črna ovalna zadeva na zgornji sliki).
Simpatična zadeva, morem priznati. Malce je moteč zvok, ki je podoben tistemu, ki ga sprošča laser, ko si odstranjujete tatu. Ko ležite, vam tej piski odzvanjajo v notranjem ušesu, vendar to ne vpliva na vaše počutje ali delovanje. Ko gre sonda skozi kost, lahko začutite nek dregljaj, vendar tudi to ni boleče (verjemite, imam verjetno najnižji prag bolečine na svetu:)).
Po tretmaju te kozmetičarka še ročno zmasira z gelom, ovije z folijo, nato pa se pol ure sproščaš v strojni limfni drenaži. Čudovito. Sem skoraj zaspala, priznam.

POMEMBNO! Dan pred tretmajem in dan po njem nujno brez OH in sladkorja, po tretmaju pa pazimo, da spijemo vsaj 2 litra vode dnevno, da se telo prečisti. Pazimo tudi na prehrano, sama sem se odločila, da se držim prehrane brez sladkorja, belo moko pa prav tako rada zamenjam za pirino ter rženo.

No, vsekakor ne gre brez čudovitih kozmetičark, ekipa salona Jasmina je zlata vredna, punce so sproščene, klepetave, prijazne, dobila sem celo zvonček, da lahko kadarkoli pokličem, če bi med limfno drenažo kar koli potrebovala. Res sem počutila kraljevsko. Za moj trebušček sem izbrala 10 zgoraj opisanih tretmajev, cena pa se giblje okrog 900 evrov.
Danes so moji boki malce rdečkasti in skeleči na otip, kljub temu pa komaj čakam naslednji teden, ko grem na drugi tretma.

Spremljajte me na Facebooku in opazujte moj napredek, zadnji dan pa vam ponudim še moji before-after sličici.

                                                                       Objem, M.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...