3c7d2e6a7873d4e60767398871a47d7c23282228c37944f8e7

July 27, 2016

L'OCCITANE: Citronka in sivka praznujeta 40 let!

Vse najboljše, dragi L'Occitane. V trgovinicah je vse noro dišeče, svečke pred vhodi in košarice sivke po trgovini me res vsak dan znova popeljejo v deželo, ki si jo tako močno želim obiskati. Prava sivka in citronka sta ključni sestavini L'Occitana iz žetvene kolekcije, ki sta letos dobili novo podobo. Vsaka navdihuje s še bolj posebnimi vonji ter vabi vsakega da skoči z njo v neskončna polja ljubezni v Provansi.


Prva dišava, ustvarjena s strani L'Occitana, je bila Citronka. Klasična in močna, kot listi, ki jih pomečkaš v roki, ustvarjata svežino, ki traja in traja. Navdih za novo citronkino embalažo so neskončna polja citronke v pokrajini Drôme, ki segajo do kamor seže pogled.

Embalaža je prav po mojem okusu. Ni več toliko minimalistična kot prejšnje edicije, opazi se razkošje in praznovalni duh kolekcje. V dišavo so vnesli malce lahkotnejšo citronko in žensko geranijo. Vonj je svež in ravno prav močan ter dolgotrajen. Izmed vseh treh citronkinih edicij je ta dosegla sam vrh.


Kolekcija je opremljena s samimi novostmi. Citronka še ni imela tako nežnega in poživljajočega pilinga za prhanje. Piling delci odstranijo odmrlo kožo in jo nežno poživijo s citrusno noto citronke. Novost te kolekcije je tudi vlažilna pena za telo. Posebna je zato, ker telo tako lepo hlaaadiiiiii! Lahko jo postavite v hladilnik za še boljši učinek. Must have za na plažo.
Malce spremenjena je tudi meglica za telo, ki v primerjavi s prejšnjo nima tako močnega in izrazitega vonja, prav tako pa telo osveži in ščiti tudi proti nadležnim komarjem.
Najbolj lušna pa sta mi dva citronkina mila, pakirana v čudoviti zeleni škatlici, ki se izvleče in razpre. Vsebujeta ekološko citronko in citronkine liste, ki ustvarijo nežen piling za telo.

Zmagovalki te kolekcije sta vsekakor nova dišava, ki pomete s konkurenco, ter milca! Juhu, 10/10.


Sivka je simbol Provanse in L'Occitana ter ima zgodovinsko povezavo s to blagovno znamko. Združuje etnični pristop podjetja glede naravnih sestavin skupaj z izjemnim znanjem o njihovi uporabi. Žetev sivke nastopi v Avgustu, ko se mladi fantje odpravijo na griče žeti sivko. Ob pokošenih poljih se nato zberejo in obujajo spomine žetev prejšnjih let.

Sivki pravimo tudi modro zlato in je pravi aromatični poklon Provanse. Je dišavna duša regije in plod cenjenega dela - najbolj cenjena na svetu je prav zato, ker njena dišava daleč prednjači pred drugimi vrstami sivke. Iz njenih cvetov pridobivajo močno aromatično olje, ki je pravi koncentrat z izjemno močnim sproščujočim učinkom.


Novost v kolekciji sta sivkina peneča kopel ter duo milo, podobno kot pri citronki. Med obema kolekcijama bi se vedno odločila za sivko zaradi izjemnega vonja ter vrednosti, ki jo nosi. Sivkino milo vsebuje tudi nežne sivkine cvetove za piling telesa in odstranitev odmrlih celic. Vsebuje eterično olje sivke in Visoke Provanse, ki je pridobljeno z destilacijo sivkinih cvetov po tradicionalnem receptu.
Eterično olje prave sivke AOP si lahko kupite s sklopu kolekcije. Jaz ga imam in ga cenim kot čudovito naravno zdravilo za 100 vrst nevšečnosti: nespečnost, piki žuželk in komarjev, sprostitev, glavobol, slabost, stres,...


Čisto eterično olje sivke je eno redkih, ki ga lahko nanašamo direktno na kožo. Pripomore k boljšemu počutju in dobremu spancu. Deluje adstringentno in očiščevalno, prav tako pa odganja insekte. Označba AOP je dodeljena le najčistejšemu olju sivke in Visoke Provanse, ki ga dobijo iz cvetov  prave sivke, gojene na nadmorski višini 800m in več.

Prava ljubezen, kajne? Kateri izdelki iz kolekcij citronka/sivka so vas najbolj navdušili? 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...